Mnohé hostiteľky si myslia, že čím dlhšie prvý pokrm stojí, tým je chutnejší.
Uskladnenie boršču v chladničke – delikátny proces / depositphotos.com
Každá žena by mala vedieť, ako udržať boršč dlhšie chutný a čerstvý, ale mnohé robia všetko zle. Domnievajú sa, že na tradičnom ukrajinskom jedle musia nevyhnutne trvať, inak bude chuť „zlá“. Prečítajte si, ako boršč správne skladovať.
Ako dlho sa môže boršč s mäsom skladovať v chladničke – presný termín
Pokusom a omylom sa zistilo, že prvé jedlo sa varí s mäsovým vývarommá dátum exspirácie 72 hodín. Po tomto čase začne pomaly kysnúť a získavať cudzie pachy a chute. Ak boršč obsahuje údené mäsopotom pokrm môže „žiť“ až 2 dni. Trvanlivosť takéhoto jedla môžete predĺžiť o 1 – 2 dni pomocou kyseliny citrónovej alebo octu (mali by sa pridať počas varenia).
Pokiaľ ide o to, ako dlho sa môže skladovať bezmäsitý boršč v chladničke, potom v tomto prípade polievka vydrží až dva dni za predpokladu, že teplota v chladničke nestúpne nad 2-5 stupňov Celzia. Prítomnosť zelene v boršči znižuje trvanlivosť – ak pridáte petržlenovú vňať alebo kôpor priamo do hrnca radšej by ste mali byť schopní zjesť prvý chod do 48 hodín. Aby ste sa neponáhľali, ozdobte voňavými bylinkami boršč priamo do taniera – porciovaný.
Boryš: – Zmiešajte sa o tom, že by ste mali mať v rukách boryš:
Aj keď neviete o dátume spotreby boršču, ste povinní si zapamätať, ako pochopiť, že boršč sa pokazil. Akékoľvek odtiene kyslého zápachu, ktorý sa zvyšuje pri ohrievaní pokrmu, zvláštna usadenina v hrnci, hnilobná chuť, bublinky alebo pena v hrnci – jasné znaky pokazeného výrobku. Takýto boršč sa už neoplatí jesť – môže byť nebezpečný pre vaše zdravie.