Šťavnaté kotlety s chrumkavou opečenou kôrkou dokonale doplnia akúkoľvek prílohu.
Ako zlepšiť mleté mäso na kotlety / foto depositphotos.com
Kotlety sú jednou zo štandardných možností, ako rýchlo a chutne doplniť jedálny lístok domácnosti. Čo možno pridať k mletému mäsu na kotlety, aby sme recept úplne nezmenili, ale len zvýraznili jeho prednosti? Stačí pridať jednu ingredienciu, ktorá je v každej domácnosti.
Predtým sme vám povedali, ako pripraviť kotlety a najlepšie mleté mäso na čebureky.
Ako vylepšiť kuracie alebo hovädzie mleté mäso
Málokto vie, prečo sa do mletého mäsa pridáva cukor. Malé množstvo tohto výrobku môže dodať mletému mäsu šťavnatosť a pomôcť naplno vyniknúť ostatným koreninám.
Poďme si to rozobrať, koľko cukru na 1 kg mletého mäsa: Pridajte 1 čajovú lyžičku, aby sa vaše kotlety úplne premenili. Nepremení ich na dezert, ale vnesie do nich jemné nové chute, ktoré nezostanú bez povšimnutia.
Okrem toho môžete pridať malé množstvo do mletého mäsa ľadovej vody. Mala by sa postupne miešať, aby sa mohla vsiaknuť. Existuje aj zložitejší a zaujímavejší variant. Na tento účel je potrebné vziať 5-10 kociek ľadu, rozdrviť ich a vmiešať do mletého mäsa. Ak je ho veľa, je lepšie dať časť mäsovej zmesi do chladničky naraz, aby sa ľad hneď neroztopil. Takýto jednoduchý trik pomôže pripraviť kotlety, ktorých recept si vypýtajú aj vegáni.