Ako používať uhorkový nálev: skúsené ženy v domácnosti ho nevylievajú

Ak neviete, kde slaný nálev použiť, pomôže vám recept na úžasnú a jednoduchú omáčku.

Marináda sa môže stať prísadou do omáčky / foto depositphotos.com

Keď zostane nálev z uhoriek, mnohí sa delia na dva tábory: niekto ho vyleje a niekto ho po búrlivom večeri vypije. Existuje však nový spôsob, ktorý zaujme aj náročných hostí.

Predtým sme vám povedali, ako uvariť slaninu v náleve s cukrom a či môžete použiť maslo z konzervy.

Kde použiť uhorkový nálev – možnosti

Uhorkový nálev môže majonézu urobiť menej mastnou a dodať jej trochu pikantnosti. Hlavné je vedieť, v akom pomere improvizovanú omáčku pripraviť.

Na to stačí pridať slaný nálev do majonézy v pomere 1:3. Potom dôkladne premiešajte, kým nevznikne homogénna zmes. Rovnaký trik sa dá urobiť aj s kyslou smotanou. Môže sa tak stať osviežujúcim šalátovým dresingom, prísadou do knedlí alebo cestovín.

Čo robiť so zvyšným nálevom

Tekutina z uhoriek sa môže použiť aj na nakladanie kebab, ryby alebo cibuľu. Gurmáni, ktorí radi experimentujú, by mali vyskúšať varenie zemiakov na šalát v slanom náleve. Prílohe to dodá pikantné tóny a táto verzia zemiakov sa vašim blízkym určite zapáči.

Marináda sa vám bude hodiť aj ako náhrada za bežný ocot. Môže sa pridávať do šalátov na dochutenie alebo do borščov na zachovanie farby červenej repy.

Boli by ste prekvapení, ale obyčajný slaný nálev pomôže vyčistiť špinavé panvice a grilovacie rošty. Pred umytím ich jednoducho zalejte touto tekutinou a nechajte krátko pôsobiť.

Okrem toho marináda podporuje kyslé prostredie v pôde pre rastliny, ktoré to potrebujú (hortenzie, rododendrony, azalky). Na tento účel stačí pôdu okolo kvetov pokropiť soľným roztokom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Centrum pre deti a rodiny Kolíňany